Com navegar per internet amb pestanyes?

Com navegar per internet amb pestanyes?

Al navegar per Internet, és comú que tinguem més d’una pàgina web oberta al mateix temps. Per exemple, en una estarem revisant el correu, en una altra podem estar llegint algun diari o revisant els horaris de vols o trens, en una altra escoltant una estació de ràdio en línia i en una altra més estar veient alguna foto o vídeo d’un enllaç que ens va arribar per correu.

Per evitar omplir-nos de finestres mentre naveguem per internet, els navegadors moderns ens permeten usar pestanyes, i veure cada pàgina en una, dins de la mateixa finestra del programa d’internet.

Treballar amb pestanyes és similar en tots els navegadors d’internet, pel que en aquest exemple ens limitarem a fer servir el Mozilla Firefox.

A la Figura 1 veiem una nova sessió de Mozilla Firefox, amb la pàgina de Google carregada. En aquesta vista podem veure la barra de menú del Firefox i sota, la pestanya amb el nom de la pàgina que estem veient i la barra d’adreces amb la direcció de la pàgina, en aquest cas, la de Google. Al costat de la pestanya de la pàgina de Google, hi ha el botó per obrir una nova pestanya.

Figura 1

En fer clic sobre aquest botó, apareixerà una nova pestanya, que depenent de la configuració del navegador, estarà buida o no. L’exemple de la Figura 2, ens mostra la barra d’adreces buida i sota, uns enllaços amb les últimes pàgines visitades. A la barra d’adreces d’aquesta nova pestanya, podem escriure l’adreça de la pàgina que vulguem obrir. Mentre, en l’altra pestanya continua la pàgina de Google carregada.

Figura 2

Per exemple, si escrivim la direcció de Hotmail en aquesta pestanya (www.hotmail.com), ens portarà a la pàgina d’inici de sessió per ingressar al nostre correu de Hotmail, com es veu a la Figura 3.

Figura 3

Si ara qusiéramos obrir una altra pàgina, només cal tornar a fer clic al botó per obrir una pestanya nova i ingressar la direcciona que volem obrir. En l’exemple de la Figura 4 hem obert la pàgina de Facebook. Ara tenim 3 pàgines diferents obertes a la mateixa finestra del navegador. Per canviar d’una pestanya a una altra, només hem de fer clic sobre la pestanya que vulguem veure.

Figura 4

Si volem tancar una pestanya, llavors fem clic al botó tancar que hi ha a cada pestanya. En tancar la pestanya de Hotmail, ens quedarem amb la de Google i Facebook en el nostre exemple. Cadascuna d’aquestes també té el seu botó per tancar. Si volem tancar el Mozilla Firefox, llavors fem servir el botó per tancar la finestra (Figura 5). És possible que el navegador ens requereixi confirmar tancar la finestra si tenim més d’una pestanya oberta.

Figura 5

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s