L’escriptori de Windows 7

Tots els ordinadors necessiten un sistema operatiu per funcionar. El sistema operatiu s’encarrega de controlar les funcions de l’ordinador i permeten a l’usuari fer coses com escriure amb el teclat, usar un ratolí, imprimir, organitzar carpetes i arxius, i obrir aplicacions. Windows 7 ens permet fer aquestes coses mitjançant l’Escriptori.

 L’Escriptori és la nostra àrea de treball, el primer que veiem quan l’ordinador està llest perquè ho utilitzem. En la Figura 1 podem veure un escriptori típic de Windows 7 i les seves parts (l’aparença de l’Escriptori pot canviar-se segons el gust de l’usuari, per la qual cosa la del seu ordinador pot veure’s diferent a la que es mostra aquí).

Figura 1

El botó Inicia: una de les eines més importants. Ens permet obrir el menú Inicio de Windows 7 i obrir les aplicacions (Figura 2). També ens permet apagar, reiniciar l’ordinador o canviar d’usuari.

Figura 2

 La Barra de tasques: serveix principalment per canviar entre finestres i aplicacions obertes, les quals es mostren com a botons en la Barra de tasques (Figura 3). En l’extrem dret de la Barra de tasques trobem la Safata del sistema, que és la zona de notificacions de Windows, on podrem veure l’hora, missatges d’actualitzacions i una altra informació d’aplicacions que estiguin actives en el nostre ordinador. També pot tenir icones d’accés ràpid a aplicacions molt utilitzades (Figura 3).

Figura 3

Icones: representen aplicacions, arxius o carpetes (Figura 4). Generalment s’usen fent doble clic sobre la icona que volem usar. Les icones més comunes en l’Escriptori de Windows 7 són:

La Paperera de Reciclatge, on trobarem els últims arxius o carpetes que hem eliminat. Mentre estiguin en la Paperera de Reciclatge poden restaurar-se.

Ordinador, que obre una finestra que ens mostra les unitats d’emmagatzematge de l’ordinador.

La carpeta d’usuari, “enrique” en la Figura 4, que conté les carpetes i arxius (documents de text, fulls de càlcul, imatges, etc.) d’usuari.

Figura 4

El Menú Inicia: ens permet accedir a Carpetes i Aplicacions instal·lades en l’ordinador. En fer clic sobre el botó Inicio apareixerà el menú (Figura 5). En la part dreta veurem la imatge d’usuari i accessos a carpetes comunes, com Documents, Imatges, Música, Ordinador, etc. En la part esquerra del menú apareixen les aplicacions més usades, i un accés a tots els programes instal·lats en l’ordinador.

Figura 5

Per obrir alguna aplicació instal·lada, hem de fer clic amb el ratolí sobre l’opció Tots els programes, i es sortira una llista amb tots els programes o aplicacions que podem utilitzar en l’ordinador.

Per exemple, si volem usar la Calculadora, hem de fer clic sobre Tots els programes, després sobre Accessoris i finalment sobre Calculadora (Figura 6). El menú es tancarà automàticament i veurem la finestra amb la calculadora llesta per usar.

Figura 6

Apagar/Reiniciar l’ordinador: Quan acabem d’utilitzar l’ordinador, hem d’apagar-ho correctament. Per a això, en el Menú Inici tenim l’opció Tanca (Figura 7). En fer clic en aquesta opció l’ordinador s’apagarà automàticament. El botó del costat, triangle blanc, ens dóna altres opcions, com Reinicia, Canvia d’usuari o Tanca la sessió.

Figura 7


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s